Nyheter

Rekrutterernes beste jobbsøkertips

Hvordan man best går frem når man søker jobb og skriver sin søknad varierer mye mellom de ulike arbeidsgiverne. Vi har snakket med tre store firmaer som er populære arbeidsgivere og som får inn mange spontane søknader og vi har latt dem dele sine tips med oss for en vellykket jobbsøknad.

 

Björn Backlund er ansvarlig for Postens distrikt i Stockholm sentrum. Han sier at hvert postkontor rundt om i landet har ansvaret for sin egen rekruttering. Dette gjelder først og fremst brevbærere og personalet til sorteringsterminalene. Posten har også mer kvalifisert arbeid som normalt utlyses på deres hjemmeside.

 

Vi søker spesielt etter personer som er våkne, utadvendte og som liker å gi service. Det er viktig at man kan være en god representant for Posten og dele våre verdier, sier Björn Backlund.

 

Tidligere arbeidserfaring, særlig innen servicenæringen er et stort pluss for den som vil jobbe på posten. Den som har serfikat har flere jobber å velge mellom, siden mange jobber krever at man kjører bil i tjenesten.

 

Send en mail til det postkontoret der du ønsker å jobbe. Send gjerne en kopi  til flere ulike postkontorer, da øker sjansene for at du blir kontaktet, sier  Björn Backlund.

 

Karrieren som begynner med butikkarbeid

  • IKEA har vært en meget populær arbeidsgiver de siste årene og rangeres høyt på Företagsbarometern (Sverige), en årlig undersøkelse som kartlegger høyskolestudentenes favorittfirmaer.
  • Mange som jobber på våre kontorer rundt om i landet har begynt sin karriere i firmaet ved å jobbe ekstravakt i helgene eller på sommeren. Vi rekrutterer mye internt, når en stilling blir ledig sjekker vi først interessen blant våre allerede ansatte, sier Eva Stål, presseansvarlig hos IKEA.
  • Ettersom de får inn mange spontansøknader, annonserer IKEA sjelden ut noen stillinger via tradisjonelle jobbannonser. Den som vil finne en ledig stilling bør i stedet gå inn på firmaets hjemmeside med jevne mellomrom.
  • Når vi rekrutterer våre medarbeidere, både på varehuset og til mer kvalifiserende stillinger, ser vi mer etter personlige egenskaper og hvilken holdninger man har, enn formell utdannelse. Jeg anbefaler den som søker jobb her å tenke på hvorfor de søker seg til IKEA.  Det er viktig å kunne begrunne det i søknaden sin. For oss er det avgjørende at personen vi  ansetter har verdier som stemmer overens med våre, sier Eva Stål.

 

Kompetanse og personlighet like viktig

  • Håcan Andersson er PR-ansvarlig hos Hennes & Mauritz´s hovedkontor  i Stockholm. Også her er det vanlig å begynne sin karriere i firmaet gjennom butikkarbeid. I H&Ms butikker rundt om i landet rekrutteres mange gjennom sommerjobber og den sikreste måten å få en jobb på er å sende søknaden sin direkte til den butikken man ønsker å jobbe i.
  • Siden vi har så mange butikker, kan det være lurt å titte på vår hjemmeside. Der finnes det et adresseregister og telefonnummer til alle våre butikker , sier Håcan Andersson.
  • Vi ser både etter kompetanse og personlighet når vi rekrutterer. Søker man seg til en butikk bør man også ha interesse for mote og service. Tidligere butikkerfaring kan være et pluss, men det er ikke alltid nøvendig, ettersom alle nye medarbeidere gjennomgår et internt introduksjonsprogram hos oss,  sier Håcan Andersson.

 

Etiketter:  Jobbsøk, jobbsøkertips, Nyt jobb